TeamViewer – hulp op afstand

Teamviewer functioneert met een sessie id code. Hierdoor krijgt elke sessie met onze helpdesk een unieke identificatie. De sessiecode dient u aan ons door te geven, dit wordt u uitgelegd tijdens de wizard. Zonder deze code kunnen wij niet verbinden met uw computer en de sessiecode is maar eenmaal geldig. Zodoende weet u zeker dat er niemand ongevraagd in uw computer kan komen. Daarnaast wordt de verbinding van computer tot computer beveiligd waardoor er ook geen hackers bij zouden kunnen.

Eigenlijk is onze remote supporttool geen softwarematige installatie op uw computer. Ons helpdesksysteem werkt zo dat de software vanaf internet wordt uitgevoerd in het intern geheugen van uw computer. Als na het verbreken van de helpdesksessie de computer wordt herstart, dan is deze software weer verdwenen uit het geheugen. U hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat er iets achterblijft. Daarnaast is het ook niet nodig uw computer of router verder voor te bereiden op het gebruik van Teamviewer. Teamviewer werkt over poort 80 (http) of wel de internetpoort, hierdoor zal het op elke computer met een werkende internetverbinding en Windows geïnstalleerd, waar ook ter wereld, werken.

Kwaliteitszegel

Kwaliteitszegel

TeamViewer is door het Verbond van IT Deskundigen en Experts (BISG e.V.) Onderscheiden met het kwaliteitszegel met vijf sterren (maximale waarde). De onafhankelijke deskundigen van BISG e.V. testen producten van gekwalificeerde fabrikanten op veiligheid en service.

Kwaliteitszegel

ISO 9001:2000 kwaliteitscertificaat

TeamViewer GmbH is een van de weinige bedrijven op de afstandsbedieningsmarkt, dat een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem heeft overeenkomstig ISO 9001. Dit is een extra bewijs dat ons kwaliteitssysteem voldoet aan de internationaal aanvaarde normen.

Versleuteling

TeamViewer werkt met volledige versleuteling op basis van een RSA Public-/Private Key Exchange en AES (256 Bit) Session Encoding. Deze techniek wordt ook bij https/SSL gebruikt en geldt naar de huidige stand van de techniek als volkomen veilig. Omdat de Private Key de computer van de klant nooit verlaat, wordt door deze methode technisch gewaarborgd dat tussengeschakelde computers in het internet de gegevensstroom niet kunnen ontcijferen, en dat geldt derhalve ook voor de TeamViewer Routingserver.

Toegangsbeveiliging

Naast de automatisch gegenereerde PartnerID maakt TeamViewer een dynamisch sessiewachtwoord aan, dat in de standaardinstelling bij iedere start wordt gewijzigd en op die manier extra beveiliging tegen onrechtmatige toegang tot het systeem biedt. Belangrijke extra functies zoals de bestandsoverdracht moeten nog een keer handmatig door de gebruiker bevestigd worden. Bovendien is het in het algemeen niet mogelijk om een computer onbemerkt te controleren, omdat de gebruiker aan de remote computer op grond van de gegevensbeveiliging over de toegang geïnformeerd moet zijn.

Gecodeerde signatuur

Als aanvullende veiligheidsfuncties worden al onze programma’s door middel van VeriSign Code Signing ondertekend. Daardoor is de uitgever van de software altijd betrouwbaar te identificeren.

“Ervaar het gemak van computerhulp op afstand!”